sailingleluna.se

Julfirande i värmen (Puerto de Mogan)

2023-12-13–2023-12-28
KVAR I PUERTO DE MOGÁN/Gran Canaria (fortfarande!)
0 Distans

Som planerat, ligger vi fortfarande kvar stilla här i Puerto de Mogán på södra Gran Canaria. Dagarna avlöser varandra och tiden bara rullar på.

Johan har varit iväg till Sverige två ggr (!). Först en gång för provtagning. Tillbaka i LeLuna igen blev han sjuk, helt däckad och sov i princip dygnet runt flera dagar. Typiskt, eftersom han skulle tillbaka till Sverige för en mindre operation. Precis dagen före avresan släppte det plötsligt. När han då ”för säkerhets skull” tog ett Covid-test som var tydligt positivt, trodde vi allt behövde ställas in. Men försäkringsbolaget, flygbolaget och sjukhuset sa att det inte fanns några restriktioner alls kring positivt Covid-test, bara man var fri från symptom. Han var så välkommen så. Överallt. Så svisch försvann han iväg några dagar till. Allt gick för övrigt bra där och så fick han ju också träffa barn och barnbarn ❤️.

Karin tog sig tid att gå till tandläkaren. När han hörde att vi skulle åka över Atlanten frågade han om vi ville ha något recept, exv pain-killers eller penicillin. Lite skillnad mot restriktiva Sverige. Vi har ju redan lyckats få vårt ”kompletta” skeppsapotek, men slog ändå till på en extra omgång antibiotikatabletter. Man vet aldrig vad som kan komma att behövas när det är långt till läkare…

Lite Luciafirande blev det faktiskt här i värmen den 13 dec. Carl-Gustav och Helmi på vår brygga, bjöd in till svensk lussefika. Mycket mysigt och gott!

Fick även följa med alla skandinaver här från långliggarbryggan till Sol&Luna, en av deras favoritrestauranger vid hamnen. Klart LeLuna följde med till Sol&Luna. Alla är så välkomnande och trevliga!

Och så har vi haft nytt finbesök 😍. Erik och Kajsa kom hela vägen hit för att fira jul med oss❤️❤️.

Hur gör man ens för att fira jul i sol och värme på Gran Canaria? Skulle vi ens fira jul, eller bara göra något helt annat? Jo, vi ville nog ändå försöka få till lite julstämning!

Först julgröt som kokades på risottoris (hittade inte grötris). Mums, smakade precis som ”vanlig” risgrynsgröt. Och på kvällen ett lite modifierat julbord, med det vi lyckades hitta.

Sedan avslutade vi dagen med julklappsspelet. Julklappar inhandlade här i Puerto de Mogán för 100-200kr/person låg på bordet och dramatiken var ett faktum. Lika spännande som vanligt! I år hade vi inga personliga julklappar.

I övrigt spenderades dagarna mest med sol och bad. Några solnedgångar klämde vi in också.

Och så Yatzy och kortspel (plump) på kvällarna ute i sittbrunnen. Vem som vann flest gånger ska vara osagt. Men vem räknar egentligen??? 😜

En kväll slog vi oss lösa på finrestaurang. Hittade en med 5,0 i betyg (!) Väl värt!

Tyvärr blev Erik sjuk när han var här (bihåleinflammation), så sjukstugan här på båten fick sig ytterligare en liten stackare.

Vi har en liten minipolis som jobbar här i hamnen (eller inte liten… riktigt stor är han faktiskt😂). Både Karin och Johan har fått sina utskällningar av honom.

Först Karin när hon gick ut med Gustaf. Han pratade bara spanska, men visade tydligt att man måste ha med något att spruta med om hunden kissar. Och så något om polisen… (notera att Gustaf inte ens hade kissat). Oj, oj… försökte fråga i affären vad han kan ha menat att vi måste ha, men de skrattade bara och sa att de inte hade någon aning. Köpte en diskmedelsflaska som vi fyller med vatten och nu har med vid varje kissrunda. Känns bra att använda ärligt talat, men en lustig utskällning var det!

Sedan fick Johan också en utskällning av tjockisen. För att han cyklade bort till duschen som ligger längst ut på piren. Det var tydligen förbjudet… Har Johan slutat cykla då? Nja… vad tror ni? 🚴

Följetången med byte av vår stående rigg fortsätter. Vid förra inlägget skulle de komma morgonen efter för att mäta. Men… då kom de inte, utan skulle istället komma dagen efter. Men inte förrän ytterligare en dag senare dök de till slut upp! Två trevliga riggare som mätte och fotade alla beslag. Kändes proffsiga! Men de kunde inte lova att det skulle vara klart innan nyår… Men det skulle ändå eventuellt kunna bli så… Ja ja, vi är ju i Spanien.

Ett par dagar senare kom offerten från bolaget (Alisios). Var oroliga för att de skulle ta i från tårna, eftersom de verkar ha jobb så det räcker och blir över. Och de visste ju att vi var angelägna… Men prislappen för material och jobb landade på knappt 6000 EUR totalt. Kändes ändå rimligt och vi beslutade att köra på det. Och jobbet kunde göras här i Puerto de Mogán.

Sedan skulle de komma direkt efter julhelgen, på onsdag morgon, för att påbörja jobbet. Ingen dök upp… När vi ringde några timmar senare bad de om ursäkt och sa att de kommer på torsdagen istället. Och BINGO, i förmiddags dök de upp.

Lika trevliga denna gång när de väl var på plats! Nu är två vant borttagna och ska användas som mall när de pressar nya i Las Palmas. Nya budet är att de kommer tillbaka i morgon eller på tisdag nästa vecka för att fortsätta arbetet (vilket vi då antar betyder tidigast tisdag??) Då ska de ha med pressen hit och (förhoppningsvis) göra allt annat klart på plats här. De har ”typ” sagt att de kan ha allt klart till den 3e januari. Vi fortsätter hålla tummarna!

Exit mobile version