Besättning

Besättning

Besättningen består av oss, Johan och Karin, som tillsammans med skeppshunden Gustaf ska ge oss iväg på det här äventyret.

Vi har seglat tillsammans varje semester i 25 år, många helger och längre ledigheter. Med fyra barn samtidigt, med bebis, med småbarn, med tonåringar, med katt, med hund… Vi har gjort flertalet överseglingar till Åland, Finland, Gotland, Estland, Bornholm osv. Så en del havsseglingar och nattseglingar har vi ändå provat på tillsammans. Inga Atlanten-vågor eller tidvattenutmaningar direkt, men vi vet åtminstone att vi kan hantera båten. Och inte minst, hur vi hanterar varandra (😊).

Våra största förväntningar på resan är att få uppleva många härliga platser och aldrig behöva känna att vi måste vidare. Att bara få ta dagen som den kommer och njuta av segling, hav, natur, djurliv, nya miljöer, upplevelser, värme och äventyr.

Och så hoppas vi att alla fyra vuxna barn (+barnbarn) samt övriga nära och kära håller vad de lovat, hälsar på ofta och seglar med oss olika sträckor då och då. Det här vill vi så klart uppleva även tillsammans med dem!

Vi har följande kunskapscertifikat:
Johan: Förarintyg, kustskepparintyg, utsjöskepparintyg, SRC, Kanalintyg, Manöverintyg högfartsbåt.
Karin: Förarintyg, kustskepparintyg, utsjöskepparintyg, SRC, Kanalintyg.

Johan (befälhavare/kapten) hade sedan tidigare sina kunskapscertifikat. Karin gick samtliga kurser inför långresan. Vi gick utsjöskepparkursen tillsammans vilket kändes väldigt bra!

Lite kort om oss:

Johan Carlstedt, 60 år (kapten/befälhavare): Jag har seglat hela livet och seglingen har alltid varit mitt absolut största intresse. Förutom semesterseglingar har det blivit mycket kappsegling. Över 10 GotlandRunt och många 2Star. Har även seglat jolle (laser) senaste 10 åren. Jobbat med telekom på Tele2 men har sagt upp mig för att gå i tidig pension. Så nu ska jag bara leva och vara så långt borta från kontor och vardag jag kan!

Karin Carlstedt, 51 år: Började segla när jag träffade Johan för ca 25 år sedan och älskar verkligen livet på segelbåt. Med det menar jag hela båtlivet, med den frihet, enkelhet och upplevelser som det innebär. Jobbat som CFO/Ekonomichef på Plantvision men sagt upp mig för att frivilligt vara ”mellan jobb” en längre period så här sent i livet. Nu kastar jag mig alltså ut på haven för en helt annan, underbart härlig vardag!

Kooikerhunden Gustaf, 5 år: Jag har mest bara följt med matte och husse när de plötsligt bestämmer sig för att åka ut med båten. Och det har jag gjort sedan jag var liten valp. Det där med segling är superhärligt så länge jag får god mat och kan ligga och spana på allt som händer runtomkring eller ta mig en tupplur i sittbrunnen. Det är också spännande att få komma i land till helt nya ställen och känna många nya lukter.